Gender and Sexuality Alliance

GSA BERNRODE

GSA staat voor Gender Sexuality Alliance en is een organisatie op scholen die aandacht besteed aan de genderdiversiteit.

Het GSA wil voor een veilige sfeer op school zorgen, zodat iedereen zichzelf kan zijn.

Het vliegt voortaan om je oren; 'homo dit, homo dat' maar wat bedoelen mensen er nou mee als ze dit zeggen?

Uit ons schoolonderzoek is gebleken dat 62,2% van onze leerlingen weleens met homo gescholden heeft, maar dat er maar in 4,7% homoseksueel bedoeld werd. In de rest van de gevallen werd het gebruikt als scheldwoord dat eigenlijk niets met homoseksualiteit te maken heeft. 38,5% gebruikte het namelijk als ander woord voor klootzak en bij 25,7% floepte het woord er gewoon uit.

Ook werd er in de enquête verteld dat de acceptatie van verschillende genders op Bernrode wel goed zat en dat leerlingen elkaar compleet accepteerden. Omdat wij met bijvoorbeeld de reacties op Paarse Vrijdag dit toch anders ervaren hebben, willen wij doorgaan met aandacht vragen en besteden aan genderdiversiteit.

En over Paarse Vrijdag gesproken: de volgende Paarse Vrijdag staat weer voor de deur, wij willen al onze leerlingen en het personeel van Bernrode vragen om op 8 december 2017 zo paars mogelijk naar school te komen!


Gymnasium Bernrode | Abdijstraat 36 | 5473 AG Heeswijk-Dinther | Tel: 0413 - 291342 | Fax: 0413 - 294093 | E-mail: administratie@bernrode.nl