Operatie Injectie

Operatie Injectie is een organisatie die bestaat uit leerlingen van Gymnasium Bernrode. Voor de leerlingen van deze school wordt door O.I. activiteiten georganiseerd waar geld mee wordt ingezameld. Met dit geld wordt 'Stichting Medisch Werk Mumbai' gesteund. Deze stichting, die is opgericht door twee ex-huisartsen uit Heeswijk-Dinther, biedt hulp aan mensen met HIV/Aids in India.


Hieronder worden de activiteiten, waarmee wij ons geld ophalen, uitgelegd:

- O.I. Kamp
Aan het begin van ieder schooljaar wordt er door Operatie Injectie een kamp georganiseerd. Op dit kamp, dat speciaal voor de onderbouw is, krijgen de leerlingen de kans om elkaar door uitdagende spellen, opdrachten en andere activiteiten elkaar beter te leren kennen. Het drie dagen durende kamp wordt ieder jaar georganiseerd op kampeerboerderij 't Zand, te Heeswijk-Dinther en staat onder begeleiding van minstens twee volwassen personen.


- O.I. Benefietconcert
Sinds 2009 organiseert Operatie Injectie in het najaar een speciaal Benefietconcert. Bij dit concert, dat in de aula van Gymnasium Bernrode wordt gehouden, kun je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de acts van leerlingen van de school en van anderen. Zo werd er in 2009 door verschillende bandjes, castleden van de 'Bernrode Musical' en de Stripe Big Band opgetreden. 


- Zipp it
Tweemaal per jaar wordt er op school de activiteit 'Zipp it' georganiseerd. Eén keer voor klas 1 en 2 en de andere keer voor klas 3, 4, 5 en 6. Bij deze activiteit, die meestal rond februari/maart plaatsvindt, is het de bedoeling dat de leerlingen 24 uur achter elkaar niets eten. De 24 uur start op vrijdag om half 9 's ochtends en is de dag erna afgelopen. De leerlingen blijven gedurende deze 24 uur op school. Na dat de normale lesdag is afgelopen worden er door Operatie Injectie allerlei activiteiten georganiseerd om er voor te zorgen dat de honger een beetje dragelijk blijft. Tijdens de nacht worden er in verschillende lokalen en in de aula films gedraaid, kunnen de computers worden gebruikt of kan er worden geslapen in de speciale 'stilte-lokalen'. De zaterdagochtend worden de leerlingen wakker gemaakt en kunnen ze hun welverdiende ontbijtje gaan halen, dat door O.I. is klaargemaakt. Tijdens Zipp it zijn dag en nacht 2 docenten aanwezig en is een arts stand-by (gelukkig is dit nog nooit nodig geweest).

- O.I. Diner
Ieder jaar rond moederdag huurt Operatie Injectie voor een avond het 'Kasteel van Heeswijk' af. Tijdens deze avond wordt er u een, door leden van O.I. geprepareerd diner geserveerd. Dit heerlijke, oosters diner wordt in samenwerking met 'Cunera de Bongerd' klaargemaakt. Terwijl u op deze toplocatie aan het genieten bent van deze overheerlijke spijzen, wordt er door Operatie Injectie de bediening, bar, afwas etc. geregeld. En zoals bij alle activiteiten van O.I. gaat de volledige opbrengst van de avond naar Stichting Medisch Werk Mumbai.

Ronde van Bernrode
Eén keer in de drie jaar wordt er in samenwerking met Operatie Injectie een speciale fietstocht georganiseerd, de 'Ronde van Bernrode' genaamd. Er wordt een route uit gestippeld door alle plaatsen waar leerlingen van de school vandaan komen. Het is de bedoeling dat de leerlingen zelf een stuk route kiezen van een bepaald aantal kilometers dat ze willen fietsen. In ieder dorp/stad is een post waarbij je je kaart moet laten stempelen. Door sponsoring van familie, kennissen en vrienden wordt hier iedere keer een groot geldbedrag mee opgehaald. 


Naast de bovengenoemde 'grote' activiteiten zijn er ook nog een aantal kleine acties die worden georganiseerd door Operatie Injectie:

- Pepernoten Actie
Ieder jaar, worden er in de periode dat onze goedheiligman in het land is door Operatie injectie zakjes pepernoten verkocht. Deze zijn te verkrijgen in de aula.

- Valentijnsactie
De andere 'kleine' activiteit is de Valentijnsactie. In de weken voor 14 februari kan er tegen betaling een roos naar een geliefde/vriend worden gestuurd. Dit kan in combinatie met een tekstje dat wordt overgeschreven door een van de leden van O.I., zodat je, als je dat wilt, anoniem kan blijven. De roos met kaartje zal op Valentijnsdag worden gegeven aan de persoon aan wie hij is verzonden. En mocht hij of zij ziek zijn, dan wordt de roos bij hem of haar thuis gebracht! Wat een service!