Romereis voor ouders

 

In april 2015 hebben we speciaal voor ouders een Romereis georganiseerd, hier het verslag.

Mari took us to church….and back!

Van woensdag 22 april tot en met zondag 26 april reisde een groep van 27 zeer enthousiaste en nieuwsgierige ouders naar een zonovergoten Rome, onder de bezielende leiding van meneer Mari van de Ven. Het werden 5 onvergetelijke dagen waarin kilometers lopend werden afgelegd door de prachtige Italiaanse hoofdstad. Lopen, luisteren, kijken, genieten ….van kerken tot pleinen, fonteinen, indrukwekkende gebouwen en Romeinse straatjes.
Veel kerken, dat moet gezegd, de een nog kleurrijker dan de ander. En natuurlijk indrukwekkende Romeinse oudheid, het forum Romanum en Collosseum wel als absolute toppers. Daar werden we geconfronteerd met ons eigen bestaan, de vergankelijkheid en bijna meditatieve vragen over alles wat met leven te maken heeft.
De reis zat van begin tot eind enorm goed in elkaar, door een zeer goede voorbereiding door Marco Kerstens namens de Ouderraad en meneer Mari van de Ven, docent Klassieke Talen bij Gymnasium Bernrode. Een groot compliment en woord van dank voor beide heren zijn dus op hun plaats namens alle deelnemers!
Voor de geïnteresseerde lezer hier een link naar het uitgebreide verslag van deze onvergetelijke reis. Een kijkje in de keuken van de belevenissen en wie weet met de nodige inspiratie  voor een volgende groep nieuwsgierige ouders die in de voetsporen van hun eigen kroost de oudheid willen beleven. Het is de moeite waard!!

Aanvullend het  verslag  van de Romereis in 2011 en het  verslag  van de Romereis in 2007.

 

 

Gymnasium Bernrode | Abdijstraat 36 | 5473 AG Heeswijk-Dinther | Tel: 0413 - 291342 | Fax: 0413 - 294093 | E-mail: administratie@bernrode.nl