Kom jij ook naar Bernrode? Meld je aan! 

Leuk dat je je wil aanmelden voor onze school! Graag willen we je beter leren kennen. Vul ons aanmeldformulier hier in.

 

Data aanmelding

Vind je het leuker om fysiek op school te komen? Dan ben je van harte welkom op één van de twee aanmeldavonden. Je kunt je samen met je ouders/verzorgers aanmelden op:

  • Maandagavond 24 maart 2025 van 19.00 tot 21.00 uur
  • Dinsdagavond 25 maart 2025 van 19.00 tot 21.00 uur

Voor de aanmelding heb je nodig:

  • het aanmeldingsformulier (zie hiernaast)
    • Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier, indien mogelijk, een dag voor uw bezoek aan de aanmeldingsavonden digitaal aan te leveren via administratie@bernrode.nl.
  • het advies van de basisschool (indien al beschikbaar)
  • een kopie van ID-kaart of paspoort
  • eventuele kopieën van testen en/of een dyslexieverklaring

Zijn er extra ondersteuningsbehoeften?

Voor een goede start op Bernrode is het wenselijk dat we hiervan op de hoogte zijn, zodat we uw kind indien nodig zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Daarom vragen wij ouders om ruim vóór de aanmelding een afspraak te maken met mevrouw Janine van Oss. Telefoon 0413-291342 of via mail jos@bernrode.nl. 
 

Mocht je nog vragen hebben over de aanmelding, dan kun je altijd contact opnemen met mevrouw Alicia Meijer. Telefoon 0413-291342 of via mail ame@bernrode.nl.

 

Aanmeldingscriteria

Om op Bernrode toegelaten te kunnen worden, heb je een positief advies van de basisschool nodig: VWO of HAVO/VWO.
 

Heb je een VWO-advies gekregen? Na binnenkomst en controle van gegevens worden leerlingen met een VWO-advies over het algemeen aangenomen. 
 

Heb je een HAVO/VWO-advies, dan bespreekt en beslist de toelatingscommissie van Gymnasium Bernrode of je aangenomen wordt. Het Leerling Volg Systeem van de basisschool speelt daarbij een belangrijke rol. In alle gevallen nemen we contact op met de basisschool.  
 

!LET OP! Er zijn basisscholen die hun adviesgesprekken hebben opgeschoven. Voor deze leerlingen geldt dat zij zich ook zonder definitief advies bij ons kunnen inschrijven. Zodra deze leerlingen hun advies hebben gekregen zouden wij deze graag ontvangen en worden de leerlingen verder in het aanmeldingsproces meegenomen.