Project Delphi

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Verschillende basisscholen uit de regio willen hun groep 8 leerlingen meer uitdaging bieden. De plusklassen en extra lessen volgen ze al, maar zo rond januari is de koek dan toch echt wel op voor deze leerlingen. Het gevolg is dat kinderen hun motivatie voor school verliezen en het gevoel hebben hun tijd maar te moeten uitzitten. Om dat te voorkomen, biedt Gymnasium Bernrode project Delphi aan!

Project Delphi is onderdeel van ons BPS programma. BPS biedt versnelling en verdieping voor (hoog)begaafde kinderen. Bekijk hier ons extra onderwijsprogramma.

Programma


Project Delphi start jaarlijks in de week na de herfstvakantie en vindt iedere week op donderdag plaats. Vanaf de herfstvakantie draait het project tot het eind van het schooljaar. Leerlingen volgen het hele programma. De eerste bijeenkomst bestaat uit introductie- en kennismakingsactiviteiten. Hierna volgen de leerlingen wekelijks een hele schooldag op Bernrode. Zij krijgen in een jaar drie a vier vakken. Een vast onderdeel hieronder zijn lessen over de Klassieke Cultuur van de Grieken en Romeinen. Hiernaast kunnen leerlingen vakken als Aardrijkskunde, Micro-Electronica en English Book Club verwachten. Het programma wordt specifiek voor de Delphi-leerlingen ontworpen.

Meer informatie en aanmelden

Inschrijven is niet meer mogelijk.

De inschrijvingen voor volgend schooljaar (2024-2025) zullen starten in februari. Ouders en/of leerkrachten kunnen hun interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen naar  projectdelphi@bernrode.nl (tussen 1 februari en 30 april). Het is belangrijk om in te schrijven vóór de deadline van 1 mei. Er is slechts plaats voor 40 leerlingen om deel te nemen aan Project Delphi.
Alvorens de selectie zullen er intakegesprekken plaatsvinden met de basisscholen. Wij laten namelijk alleen leerlingen toe bij Project Delphi als de basisschool akkoord is met de deelname. Als er meer dan 40 aanmeldingen zijn, wordt er geloot onder de aanmeldingen. De selectie zal uiterlijk 1 juni gedeeld worden met iedereen die zich heeft aangemeld.