Literaire kanonnen komen naar Gymnasium BernrodeAls corona geen roet in het eten gooit, belooft woensdag 24 maart een historische datum te worden voor Gymnasium Bernrode.
Elke school wilde ze hebben, maar Bernrode heeft ze! De sectie Nederlands is erin geslaagd om niet een, niet twee, maar drie topauteurs naar Bernrode te halen. In een weergaloze literaire talkshow, afgewisseld met een muzikale act, wordt klas 5 getrakteerd op drie literaire kanonnen, die hen vanaf 13.15 uur twee uur lang zullen vermaken met proza-hoogstandjes uit hun omvangrijke oeuvres.
Niemand minder dan Tommy Wieringa, Ronald Giphart en Christine Otten maken hun opwachting op het podium van Bernrode en zullen in fraaie volzinnen pareltjes uit hun meesterwerken laten horen. Uiteraard spelen ook de leerlingen uit klas 5, uiteraard binnen de dan geldende coronamaatregelen, hun rol op deze literaire woensdagmiddag. Zij zullen de auteurs bestoken met vragen over diverse werken van deze grootheden uit de Nederlandse literatuur, die zij gelezen hebben in het kader van een schoolexamenopdracht. Ongetwijfeld wordt dit een pittige clash, want klas 5 neemt doorgaans geen genoegen met doorsnee antwoorden!
Al dit literaire vuurwerk is te danken aan De dag van de Literatuur, die als doel heeft jongeren te enthousiasmeren voor literatuur en boeken.
Vanwege corona draaide de organisatie dit jaar de rollen om. Niet de scholen komen op één plek bijeen voor een ontmoeting met de auteurs, maar de auteurs rijden tussen 15 en 26 maart met een busje schrijvers en dichters van telkens wisselende samenstelling naar de middelbare scholen in Nederland. Eindelijk leidt corona tot iets positiefs. Dus zorg dat je erbij bent op woensdag 24 maart, want voor literair genot om van te watertanden is de aula van Gymnasium Bernrode op die middag ‘the place to be’.

Gymnasium Bernrode: 24 maart 2021 vanaf 13.15 uur.
Media
  • schrijvers290x210