Het verhaal van Bernrode

 

‘Als je iets zelf wil, dan heb je kracht, dan kun je alles. Ik hoorde deze regel uit het klassieke stuk ‘Ifigeneia koningskind’ dat hier pas is opgevoerd. Het past precies bij onze school. Het is een stuk dat aanzet tot denken, een stuk waarvan de ideeën passen op de wereld van vandaag en morgen. Vanuit de klassieke waarden leggen we de basis voor onze toekomst. Echt, voor mij begint de wereld op Bernrode.’

Kleine veilige school

Bernrode is een kleine, veilige school met ongeveer 600 leerlingen. Iedereen, van leerlingen tot leraren, kent elkaar. Hier krijgen excellente leerlingen de ruimte om te groeien. Het is een voortdurende wisselwerking tussen structuur bieden, sturing geven en autonomie. De wereld is ons speelveld.

Verleg je grenzen

Een ‘rond’ mens worden is meer dan goede schoolresultaten halen. Wij bieden leerlingen een groot palet van extra activiteiten waarin ze alles vinden wat ze helpt bij die ontwikkeling. Ze leren naar zichzelf kijken en benoemen wat ze nodig hebben. Wij inspireren, spreken talenten aan en helpen leerlingen om hun grenzen te verleggen.

Als BegaafdheidsProfielSchool (BPS) bieden wij extra activiteiten zoals Project Delphi, onze 
reizen, de pluslessen, olympiades en meer.

Ontdek ons extra onderwijsprogramma