Ouders trakteren met eigen foodtruck Gymnasium Bernrode op honderden smoothies!

‘Om te vieren dat ellendige coronatijd voorbij is’


HEESWIJK-DINTHER - Leerlingen en medewerkers van Gymnasium Bernrode zijn vrijdag onder warme zonnestralen massaal getrakteerd op fruitsmoothies. Op zich niets bijzonders, maar wel omdat het ouders met een eigen foodtruck zijn die de school ermee verwenden.

Tom Vos 18-03-22, 16:32 Laatste update: 18-03-22, 20:59 Bron: BD

,,Ze hebben dit gedaan uit dankbaarheid naar de school toe”, licht rector Hans Relou van Gymnasium Bernrode toe, die er aangenaam en blij door verrast werd. ,,Zij doen dit voor de ondersteuning die wij als school hebben gegeven tijdens de coronapandemie.” 
,,Wij wilden graag wat doen voor Bernrode”, aldus Thiery Thielemans, moeder van Bernrode-leerlinge Yente Verweij uit klas vijf. ,,We hebben met ons bedrijf Lekker Hotel Mama in Uden, met foodtrucks voor festivals in binnen- en buitenland, lang compleet stilgestaan door corona. De school heeft veel interesse in ons gehad tijdens de pandemie. We hebben de situatie overleefd en zijn het bedrijf nu weer aan het opbouwen.”

‘Deze dag is er een mooi moment voor’
Hun eerste event was vorige week in Luxemburg. ,,We zijn zo blij dat we weer verder kunnen met ons werk en dat wilden we op deze manier heel graag vieren op school”, aldus Thielemans. ,,Deze dag is er een mooi moment voor, net voor de examens en toetsweek. We hebben in totaal ongeveer 650 smoothies gemaakt.” De reacties? Lovend en enthousiast. 
 
Media
  • newssmoothies