Schoolwiki

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs van onze school, over de zorg voor onze leerlingen en over veel andere praktische zaken zoals vakanties en lesvrije dagen, lestijden, verlofaanvragen.  Vandaar deze schoolwiki, een handige digitale schoolgids met een slimme zoekfunctie, zodat alle informatie op één plek beschikbaar is en op elk apparaat. 

Schoolgids

Download onze Schoolgids 2023-2024!

9.01 Visie op meer- en hoogbegaafdheid

Gymnasium Bernrode heeft zich als doel gesteld om de talenten van leerlingen, leraren en ondersteunend personeel aan te spreken en hen te inspireren. Bernrode draagt hiermee bij aan een samenleving waarin kansen worden geboden en waar iedereen wordt uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen.
Binnen het kader van Passend Onderwijs aan iedere leerling bieden wij ook de leerling die behoefte heeft aan extra mogelijkheden graag het voor hem  passende (leerstof)aanbod. Hoewel wij al een school zijn die het hoogste niveau voortgezet onderwijs aanbiedt, hebben we ook leerlingen in huis die het algemene niveau ontstijgen en behoefte hebben aan meer. Het is onze ambitie deze leerlingen zo snel mogelijk in beeld te krijgen en op maat te bedienen. Maar ook de leerling die wel de potentie heeft, maar er nog niet in slaagt deze om te zetten in handelen (de zogenaamde onderpresteerder) heeft onze aandacht.