Schoolwiki

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs van onze school, over de zorg voor onze leerlingen en over veel andere praktische zaken zoals vakanties en lesvrije dagen, lestijden, verlofaanvragen.  Vandaar deze schoolwiki, een handige digitale schoolgids met een slimme zoekfunctie, zodat alle informatie op één plek beschikbaar is en op elk apparaat. 

Schoolgids

Download onze Schoolgids 2023-2024!

9.04 Aanbod voor leerlingen van groep 7-8

Hoogbegaafde leerlingen zijn vaak al op de basisschool op zoek naar extra uitdaging. Als BPS-school zien wij het als onze taak om hierin een brugfunctie te vervullen. Voor deze leerlingen hebben we daarom het volgende aanbod:

1. 8+ programma 
Leerlingen van groep 7 en 8 die op zoek zijn naar een (extra) uitdaging naast het reguliere onderwijsprogramma melden zich aan voor 1 of 2 blokken. De lessen zijn op woensdag van 15:00 tot 16:30 uur. 

Elk blok bestaat uit 3 lessen van dezelfde lessenreeks. De cursussen wisselen jaarlijks, maar het betreft onderwerpen die geen onderdeel uitmaken van het standaard curriculum van Bernrode.

Inschrijfformulier is te vinden bij Contact

Bekijk onder aan deze pagina het aanbod 2023-2024.

2. Project  Delphi
Project Delphi is bedoeld voor (hoog)begaafde leerlingen die niet meer voldoende uitgedaagd kunnen worden op de basisschool. Hierbij maakt het niet of een leerling op hoogbegaafdheid getest is. Zij krijgen een eerste onderdompeling in de klassieke talen en cultuur. Zij volgen bijna een heel 
schooljaar lang drie vakken die speciaal ontwikkeld zijn voor onze Delphi-leerlingen. Iedere donderdag van 9.20-14.40 uur volgen zij lessen op Gymnasium Bernrode.  
Contact opnemen bij vragen kan door te mailen naar  projectdelphi@bernrode.nl.

8 plus aanbod 2023-2024

Moderne vreemde talen.

"Bij ons op school zul je kennismaken met de moderne vreemde talen Engels, Duits en Frans. In dit 8+-programma ga je een eerste stap nemen in de culturen van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. In de eerste week leer je van alles over English fairy tales en poetry, maar wel met een twist... Een week later blijf je in de magische wereld van de Duitse Könige en Schlösser en zie je de mooiste kastelen en koningsverhalen uit de Duitse geschiedenis. We sluiten feestelijk af in onze laatste les over jours fériés, de Franse feestdagen!"