Schoolwiki

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs van onze school, over de zorg voor onze leerlingen en over veel andere praktische zaken zoals vakanties en lesvrije dagen, lestijden, verlofaanvragen.  Vandaar deze schoolwiki, een handige digitale schoolgids met een slimme zoekfunctie, zodat alle informatie op één plek beschikbaar is en op elk apparaat. 

Schoolgids

Download onze Schoolgids 2023-2024!

9.06 Extra onderwijsprogramma: Hermes op Maat

Voor leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn is het aanbod van Hermes Regulier soms nog niet genoeg. Deze leerlingen kunnen gebruik maken van de mogelijkheden die Hermes op Maat biedt. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden die er op Bernrode zijn. Deelname aan deze programma’s gaat altijd in overleg met de mentor en zo nodig de talentcoördinator en teamleider.
a) Verdiepen en verbreden
In de onderbouw geven diverse docenten leerlingen die goed zijn in hun vak de mogelijkheid om moeilijker stof te doen dan de rest van de klas. Binnen de klas worden dan verschillende groepen gevormd. Leerlingen van zo’n  'plusgroep’ doen de reguliere stof in minder lessen en kunnen in de overblijvende uren de moeilijker stof doen. De docent zorgt in principe voor het extra aanbod, maar heeft een leerling zelf een goed idee, dan kan hij of zij daar natuurlijk altijd naar vragen.
In de bovenbouw zien we dat verdieping voor een vak niet meer gevraagd wordt. Een leerling met een groot talent of belangstelling voor een vak of een groep vakken kiest dan eerder voor een extra vak, voor een aanbod uit het Hermes Regulier-programma of voor deelname aan de Olympiades voor een bepaald vak. Ook het volgen van pre-universitaire cursussen is een goede uitdaging voor deze leerlingen.
b) Versnellen
Is een leerling erg goed in een bepaald vak of in meerdere vakken en gaat het allemaal te langzaam, dan stellen we steeds vaker versnellen voor. Versnellen houdt in, dat de leerling de stof van een of meerdere jaren sneller doorloopt 
dan de andere leerlingen. Versnellen zal de leerling grotendeels zelf moeten doen, onder begeleiding van de docent. Als de leerling heel veel voorligt op de klas, is het soms mogelijk om de lessen in een jaarlaag hoger te volgen, maar dat is erg afhankelijk van de individuele situatie en het rooster. Als het  versnellen goed verloopt, is het uiteindelijk zelfs mogelijk in een of meerdere vakken een jaar eerder eindexamen doen. Het is ook mogelijk het  profielwerkstuk te versnellen.