Schoolwiki

Alle schoolinfo op één plek! Overal en op elk apparaat.

Wij vinden het vanzelfsprekend om onze ouders en leerlingen zo goed mogelijk te informeren over het onderwijs van onze school, over de zorg voor onze leerlingen en over veel andere praktische zaken zoals vakanties en lesvrije dagen, lestijden, verlofaanvragen.  Vandaar deze schoolwiki, een handige digitale schoolgids met een slimme zoekfunctie, zodat alle informatie op één plek beschikbaar is en op elk apparaat. 

Schoolgids

Download onze Schoolgids 2023-2024!

14.2 Contacten met ouders

Oriëntatie en kennismaking
Na de toelatingsprocedure is er een algemene oriëntatiebijeenkomst voor de ouders van de aanstaande eersteklassers.
Datum: 31 mei 2023, 15.00 uur voor leerlingen en 19.00 uur voor ouders.
Enkele weken na aanvang van het nieuwe schooljaar voeren de mentoren van klas 1 kennismakingsgesprekken met de ouders.

Ouderavonden
Tijdens de ouderavond, die rond oktober wordt georganiseerd, geeft de teamleider een presentatie over het schooljaar. Aansluitend is er een bespreking per klas met de mentor. 
Na het eerste en tweede rapport krijgen ouders de gelegenheid de vakdocenten van hun zoon of dochter te spreken over de behaalde resultaten. Overigens kunnen ouders altijd contact opnemen met de mentor of de vakdocent.

Klankbordgroep ouders
Tweemaal per jaar overleggen de teamleiders met een groep ouders over alle zaken die spelen. Wat gaat goed? Wat kan beter?

Digitale nieuwsbrieven
De school informeert de ouders over diverse zaken met een nieuwsbrief: de Bernrode Digitaal. Deze verschijnt gemiddeld eens per maand en wordt per e-mail verspreid. De Bernrode Digitaal is ook op de website van Bernrode te lezen.

De website 
Met onze website www.bernrode.nl houden we leerlingen en ouders op de hoogte van alle activiteiten, bijzondere gebeurtenissen, nieuws, roosterwijzigingen, etc.
We gaan ervan uit dat leerlingen en ouders de website regelmatig bezoeken. In de loop van dit schooljaar wordt de website vernieuwd. 
De communicatie verloopt per e-mail, via de elektronische leeromgeving ELO (Magister) en via de website van Bernrode. 
Het is daarom belangrijk dat de administratie van de school op de hoogte is van wijzigingen in e-mailadressen.
Ook als ouders of leerlingen niet willen dat foto’s gebruikt worden op de website of in andere communicatiematerialen van de school, kan dat via de administratie doorgegeven worden.

E-mail
Alle leerlingen en medewerkers hebben een eigen e-mailadres.